Ve čtvrtek 23.1. 2014 se v ekocentru Podorlicko konala přednáška mladého cestovatele Karla Švercla o putováním nepálským Himálájem. Kromě krásných fotografií byla pro návštěvníky milým překvapením ochutnávka vynikající modifikace nepálského čaje Masala. Na četná přání návštěvníků zveřejňujeme recept od autora Karla Švercla:
„Zde je slibovaný "recept" čaje Masala ze surovin dostupných v naši podmínkách, a to z Yogi čaje http://www.oxalis.cz/yogi-tea-bio-1-kg/d-71621/ , a libovolného černého čaje, v našem případě jsme na doporučení použili cejlonský čaj Dimbula Uduwela http://www.oxalis.cz/ceylon-op-dimbula-uduwela-1-kg/d-70878/ a mléka (nejlépe plnotučného pro plnou chuť, což neznamená, že z polotučného by chuť byla poloviční).
Současně si (podle instrukcí) připravíme nálev z Yogi čaje a černého čaje a to tak, že na každých 1,5 dl vody počítáme 1 zarovnanou čajovou lžíci směsi a navrch přidáme ještě jednu lžičku (pokud nálev připravujeme ve větším množství v konvici), "hotové" nálevy scedíme a slijeme dohromady, přidáme mléko (na 10 dílů čaje tak 1 až 2 díly mléka), osladíme a ještě horké servírujeme.“
Čaj na přednášce připravili Karel a Kateřina Šverclovi